La Comunitat Valenciana redueix les emissions de gasos d'efecte hivernacle en els últims anys

Si segueix aquesta tendència es podrien arribar a complir els objectius marcats per la Unió Europa

L'Observatori de Gasos d'Efecte Hivernacle registra les dades de tots els municipis de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Les estadístiques diuen que en els últims anys la Comunitat Valenciana ha aconseguit reduir les emissions dels gasos que contribueixen a l'efecte hivernacle. Concretament, s'han reduït un 14 % les emissions de les indústries i un 12 % la resta, les quals provenen principalment del trànsit privat. Un camí que permetria complir els objectius de reducció fixats per la Unió Europea per a les pròximes dècades.

Aquestes dades que permeten analitzar l'evolució de la contaminació aèria són possibles gràcies a un treball d'inventari de la contribució de cada municipi valencià. A la Universitat Politècnica de València, a l'Observatori de Gasos d'Efecte Hivernacle, registren les dades amb què poder traure conclusions com que poc més d'una desena de municipis són responsables del 50% de les emissions o que, per contra, hi ha poblacions com Altura, a l'Alt Palància, que fixa més emissions de les que emet.

També et pot interessar

stats