Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MIGDIA

Dades i evolució prevista de les concentracions de pol·len

Baixa presència a causa de les últimes pluges i pel retard enguany en la pol·linització.

Dades i evolució prevista de les concentracions de pol·len

Enguany la pol·linització continua sent de baixa intensitat en la majoria de tipus de pol·len. Es constata un retard en la pol·linització a tota la península i les últimes pluges mantenen baixes les concentracions pol·líniques.

Com sempre, l'associació d'al·lergologia AVAIC ens ofereix un informe setmanal dels nivells de concentració de pol·len al nostre territori. Utilitzen tècniques com ara mesurar el pol·len amb captadors ubicats a diferents punts del territori.

AVAIC fa un seguiment detallat de la concentració dels diferents tipus de pol·len que poden afectar la població. Els al·lergòlegs fan diversos tests per a poder saber a quin tipus de pol·len som al·lèrgics, i si ho som a més d'un. Cada persona reacciona d'una manera diferent a la mateixa concentració i, a més, la reacció pot canviar segons el moment en què s'hi produeix l'exposició.

Pel que fa al pol·len de gramínies, es mantenen en nivells moderats excepte a Castelló on s'espera que arriben a nivells moderats en aquesta primera quinzena de juny.

La pol·linització d'olivera enguany va amb dues setmanes de retard respecte a les dates habituals. A Alacant, es registren valors moderats i està previst que s'hi mantinguen.

El pol·len del blet manté nivells baixos, que aniran descendint a mesura que avance l'estiu. Tot i que al sud d'Alacant es mantenen en nivells alts, a ciutats com Oriola.

Els nivells de les parietàries han baixat de manera generalitzada, encara que les últimes pluges i l'ascens de les temperatures poden revigoritzar aquesta espècie i incrementar per uns dies la concentració del pol·len.

No tots els tipus de pol·len tenen la mateixa capacitat de desencadenar símptomes al·lèrgics. És important que cada persona conega els llindars d'activació propis segons les diferents concentracions i que n'estiga sempre informada en cada moment. Podeu trobar informació detallada en el web d'AVAIC.

També et pot interessar