Principi de setembre amb pluges torrencials i desiguals

Mentre que en alguns pobles han caigut més de cent litres en quatre dies, altres s’han quedat esperant la pluja 

Balanç de precipitacions el primer dia de setembre
Balanç de precipitacions el primer dia de setembre / Marta Pascual. Font: Avamet
05 de setembre 2024 - 16:35

Setembre ha sigut, de moment, molt setembre pel que fa a l’oratge. Els primers dies del mes ha iniciat amb tronades que han banyat de manera intensa, però desigual en bona part de la Comunitat Valenciana. Les precipitacions han caigut en alguns punts del territori de manera torrencial, i han deixat carrers negats, passos inferiors inundats o sobtades crescudes en el cabal de rius i barrancs.

Mentre que alguns municipis de les comarques de la Plana d'Utiel-Requena, el Vinalopó Mijtà, el Baix Vinalopó o el Baix Segura s’han quedat esperant l'anhelada pluja, en altres pobles, especialment a les comarques del Comtat, l'Alt Maestrat, l'Alcoià, o la Plana Baixa s’han superat els 100 litres per metre quadrat en menys de cinc dies. 

Segons els registres d'Avamet, els municipis on els pluviòmetres han acumulat més aigua han sigut Benasau (Comtat), que ha registrat 130 mm de pluja des de principi de mes; Benassal (l'Alt Maestrat), amb 126 mm; Alcoleja (Comtat) amb 124 mm; Ares del Maestrat (Alt Maestrat) amb 115 mm i Benifallim (Alcoià) amb 106 mm. En tots ha plogut, en quatre dies, més d'un terç del que ha caigut durant tot l'any.

Precipitació acumulada (mm) del 1 al 5 de setembre
Precipitació acumulada (mm) del 1 al 5 de setembre / Avamet

Últimes hores de tronades abans d'un cap de setmana d'estabilitat

Durant la vesprada de dijous podria haver-hi tronades a l’interior del centre i el nord de la Comunitat Valenciana que podrien arribar a la costa a última hora. En qualsevol cas, les precipitacions no seran tan intenses com les del començament de la setmana.

Durant la nit podria ploure al nord de la Comunitat Valenciana, i ja en matinada de divendres només quedaran núvols amb probabilitat de pluja al Baix Maestrat.

Eixe serà el final de la inestabilitat de moment, i encetarem un cap de setmana anticiclònic, sense previsió de pluja i amb una pujada generalitzada de les temperatures, tot i que les nits, ja comencen a ser molt menys sufocants, ja que les mínimes no seran tan altes com en setmanes anteriors.  

També et pot interessar

stats