Les nits d'estiu a la Comunitat Valenciana, cada vegada més sufocants

Si del 1960 al 1970 no hi havia nits amb temperatura per damunt de 25 graus, en el que va d'esta dècada ja en portem 62

Les nits de l'estiu valencianes, cada vegada més sufocants / À Punt NTC

Les nits suaus d'estiu a la Comunitat Valenciana, moments en què baixava la temperatura i fins i tot refrescava l'ambient, cada vegada són més escasses. En molts punts, com València, quan cau el sol les temperatures altes es mantenen, amb sensació sufocant. És el que comenten algunes persones al carrer. "He tornat de les vacances i m'ha costat acostumar-m'hi", ha assegurat una dona. "En ma casa és insuportable", ha dit una altra jove. "No sé on anirem a parar", ha qüestionat un jove, preocupat pels estius vinents.

La realitat és que les nits tropicals no paren de créixer. Si entre el 1960 i el 1970 no en tinguérem cap per damunt de 25 graus, en el que va d'esta dècada ja en portem 62. Enguany, estem a finals d'agost i la d'este dimarts ha sigut, segons les dades registrades, la nit més calorosa d'este estiu a la ciutat de València. "Hem de tindre en compte el calfament global, però també la temperatura de l'aigua, que és molt alta i, més que refrescar, calfa l'ambient", ha indicat Lluís Obiols, meteoròleg de l'equip de l'oratge d'À Punt.

Els meteoròlegs diferencien entre nits tòrrides i tropicals, en funció de la temperatura. Així, este estiu, Castelló de la Plana ha tingut 69 nits tropicals i una de tòrrida; Alacant, 71 nits tropicals i cap de tòrrida, i València, 74 nits tropicals i 12 de tòrrides. Obiols ha indicat que el que importa són les xifres i no tant la percepció de la gent, ja que "enguany no és tan calorós com l'any passat", quan es van registrar 28 nits tòrrides a la ciutat de València.

Este estiu destaca perquè no hi ha hagut cap dia de ponent al nostre territori. Tot i això, segons Aemet, el bimestre juliol-agost és el tercer més càlid almenys des del 1950.

També et pot interessar

stats