Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)

Dori Vázquez (Kellys de Benidorm): “M’encanta el meu treball i estic molt orgullosa de ser una 'kelly'”

Dori és una cambrera de pis satisfeta i reivindicativa, a punt de jubilar-se, que ha parlat de la seua faena amb l'equip del programa '400' dedicat al Dia del Treball

Dori Vázquez, sòcia del col·lectiu Kellys de Benidorm / À Punt

Dori treballa en el mateix hotel de Benidorm des de fa dotze anys. Quan va arribar a esta ocupació ja portava un currículum llarg com a cambrera de pis, el seu ofici de sempre i del que es mostra molt satisfeta. Ella és la que neteja, que és el que significat de ser kelly. Dori ha treballat en hotels i apartaments turístics.

També forma part de l’associació Kellys de Benidorm. Una associació que va sorgir el 2016 a tot Espanya, no només a Benidorm, per a lluitar pels drets de les cambreres de pis dels hotels. Després de sis anys de reivindicacions, el col·lectiu continua "esperant les inspeccions de treball i els delegats de Salut" per a la defensa dels seus interessos. Hui dia treballen a destall i no deixen de lluitar pels seus drets laborals.

A punt de jubilar-se, el testimoni de Dori és un dels que s’ha fet ressò el programa 400, que amb motiu de l’U de Maig i per a commemorar el Dia Internacional del Treball. El programa s'ha centrat en el treball, en la recerca de faena, en la millor manera d’afrontar els canvis laborals i també en la precarietat laboral. I pel que fa a les cambreres de pis, ha parat atenció en les llums i en les ombres d'esta faena.

“La paraula 'kelly' descriu molt bé el que fem”

Dori va arribar a la ciutat de Benidorm el 2001 i des d’aquell moment no li ha faltat faena. “Jo sempre he sigut kelly. És el treball amb més oferta a Benidorm”. El conductor del programa 400, Pere Aznar, ha volgut conéixer l'opinió de Dori respecte de la paraula kelly, que sembla irrespectuosa per a algunes persones i adequada i correcta per a altres. 

“A mi la paraula em sembla molt bé perquè l'expressió kelly ja ho diu clar”. El mot té l'origen en l'expressió en castellà las que limpian. “És una paraula que ens identifica a les treballadores. Hi ha algunes dones que s’indignen amb la paraula, però per a mi és la nostra paraula. Jo ho dic amb orgull… Jo soc kelly. Independentment que la meua faena puga ser dura, a mi m’encanta. Estic molt orgullosa de ser una kelly”. 

Ací pots veure el programa sencer:

la Marina Baixa

També et pot interessar