Els adolescents odien telefonar
Són inseparables del mòbil, però prefereixen missatges de WhatsApp a parlar
El programa A la Ventura ha eixit al carrer per a saber quin són els hàbits i consums vinculats als dispositius mòbils entre els adolescents. Encara que són inseparables del mòbil els mil·lennistes (els que han nascut a partir dels 80) odien parlar per telèfon. Prefereixen missatges de WhatsApp, notes de veu o interactuar a través de les xarxes socials en lloc de telefonar. Així ho recull un estudi realitzat amb més de 1.000 mil·lennistes nord-americans que conclou que a la majoria telefonar els provoca pànic o ansietat.
Entre les excuses més habituals per a no contestar una telefonada trobem molt "no l'he sentida", "el tenia en silenci", "estava carregant el telèfon" o "no tenia cobertura".
Tenia el mòbil en silenci o estava carregant el telèfon
Ja es parla dels mil·lennistes" com la "generació muda".
D’altra banda les xarxes socials estan farcides de mems que es refereixen al tema. Carolina Salvador ens ha acostat algunes de les publicacions que s’han fet més virals.
El psicòleg Natxo Coller ha explicat les raons de la fòbia de les noves generacions a les converses telefòniques, entre les quals podem trobar la immediatesa que busca la joventut en la comunicació i la visualitat que ofereixen els textos escrits. Assegura que la clau entre la jovenalla és parlar de manera ràpida, i destaca l'ús d'emoticones per a afegir connotacions a la conversa.
Tanmateix afirma que "la veu és màgica" i per tant no està condemnada a desaparèixer.
Hui dia la joventut reclama parlar de manera ràpida i amb emoticones