Mónica Oltra, preguntada pel puter d'Albal multat, respon als periodistes: "Bé està el que bé acaba"
El que desconeixia l'home quan va intentar denunciar la dona és que tant Albal com altres municipis pròxims tenen una normativa pionera en la persecució dels usuaris i proxenetes d'aquestes pràctiques sexuals
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, s'ha manifestat amb relació al puter multat amb 800 euros a Albal aquest dilluns després d'acudir a denunciar que la dona no havia completat els seus serveis. Oltra, en ser preguntada pels periodistes ha respost: "Bé està el que bé acaba".
Oltra ha fet les declaracions als mitjans de comunicació durant l'acte del Dia per la Igualtat Salarial. En aquest sentit, ha assenyalat que hi ha gent que "va per llana i torna esquilat" i això és el que li ha passat a aquest home.
Segons la responsable de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, "la societat ha d'entendre que l'explotació sexual no és una opció, i que el cos de les dones no és una mercaderia".
L'ordenança que multa els puters
L'home va acudir a la Policia Local d'Albal a presentar la seua queixa, i els agents el van informar que el municipi disposa d'una ordenança municipal que multa els puters amb una sanció de fins a 800 euros, segons van informar fonts municipals en un comunicat oen què van qualificar al multat com a "puter".
La majoria de les dones que exerceixen la prostitució són menors i ho fan en contra de la seua voluntat. Són xiques víctimes de proxenetes, de màfies i del tràfic de persones
En la zona han mort dues dones que exercien la prostitució. Una d'elles va ser Floryna. La van veure a Albal per última vegada. El cos de la jove, que exercia la prostitució, va ser localitzat en una séquia pròxima. Van detindre l'assassí a Carcaixent. Anteriorment, l'any 2004, una altra jove que també es dedicava a la prostitució, també va morir a la població. Ara un cartell a,b el nom de la jove i unes flors, la recorden.
L'alcalde d'Albal, davant les càmeres d'À Punt, ha advertit que la majoria de les dones que exerceixen la prostitució "són menors i ho fan en contra de la seua voluntat. En la majoria dels casos són xiques víctimes de proxenetes, víctimes de màfies i del tràfic de dones, i els alcaldes dels pobles del voltant estem treballant per tal d'erradicar aquestes pràctiques".
Quasi el vint per cent dels homes valencians ha pagat per tindre sexe
Segons un recent informe de la Universitat de València, dos de cada deu valencians admet haver pagat per tindre sexe. A la Comunitat Valenciana hi ha entre 10.000 i 13.000 dones que són prostituïdes
La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha assumit el compromís de "liderar el procés per a abolir la prostitució a Espanya" i per a això "presentara les propostes elaborades des del Fòrum per a l'Abolició de la Prostitució".
La consellera en unes declaracions realitzades a À Punt l'octubre del 2021, pel que fa a la prostitució, va defensar que ha d'abordar-se com un "problema de violència" amb el focus posat sobre el client i el proxeneta. D'altra banda, les Corts van aprovar també el 2021 una proposta presentada pel PSPV, Compromís i Unides Podem, per a instar el govern espanyol a fixar una legislació que permeta posar fi a la prostitució i el tràfic sexual de dones i menors d'edat.