L'ecotaxa tèxtil: nou impost per a la roba
La normativa entrarà en vigor el 2022 i obligarà la indústria tèxtil a reciclar les peces no venudes. S'espera que puge el preu per al consumidor final
El 2022 entra en vigor una normativa que obligarà la indústria tèxtil a reciclar les peces que genera, igual que els envasos o el vidre. La llei de residus prohibirà al sector tèxtil destruir els teixits i les peces de roba no venudes i imposarà una ecotaxa per a afavorir-ne el reciclatge i contaminar menys. S'espera que amb aquesta ecotaxa tèxtil puge el preu de la roba i això afectarà no només la indústria, també el consumidor final.
La Comunitat Valenciana, la tercera autonomia que més recicla
Mathies Muñoz ha desglossat la normativa en el programa A la Ventura i n'ha afegit xifres sobre reciclatge de roba a Espanya. Segons el presentador del programa, la mitjana espanyola de reciclatge de roba es situa entre el 10-12%. La Comunitat Valenciana, amb un percentatge del 16%, es situa com a la tercera autonomia que més recicla.
La sostenibilitat en la indústria tèxtil, també en la Cimera del Clima de Glasgow
Aquest tema ha estat damunt la taula en la Cimera del Clima de Glasgow. Més de 100 empreses del món de la moda i 40 organitzacions del sector tèxtil s'han compromés a reduir a la meitat l'emissió de gasos d'efecte hivernacle abans de 2030. En 2018 ja es van comprometre a reduir estes emissions un 30% i ara a Glasgow s'ha elevat fins al 50%. Són companyies internacionals com Nike, Puma, Decathlon, HyM, Chanel, Burberry; i també firmes espanyoles com El Corte Inglés, Mango o Inditex. En el compromís signat en de la Cimera del Clima de Glasgow també es comprometen a obtindre el 100% de l'electricitat a partir de fonts renovables i eliminar de manera progressiva el carbó en la cadena de subministrament d'ací a 2030.