Els besos de cortesia a la faena tenen els dies comptats

L’advocada Aída Casanova ha donat suport en el programa ‘A la Ventura’ a la proposta del Ministeri d'Igualtat d’evitar els besos com a forma de salutació professional

L’advocada Aída Casanova destaca la necessitat d’establir un protocol per tal d’evitar la “invasió de la privacitat i l’espai físic” de la dona en l'ecosistema laboral. / A la Ventura
21 d'octubre 2021 - 13:48

Els Ministeri d'Igualtat recomana en l'àmbit laboral evitar besos "no desitjats", com a prevenció de l’assetjament sexual. Així ho expressa en el Protocol per a la prevenció i actuació contra l'assetjament sexual per raó de sexe en l'àmbit laboral.

El programa A la Ventura ha recollit el testimoni de dones que donen suport a la proposta i advoquen per “fugir” dels besos com a forma de salutació en l’àmbit laboral. Un gest molt arrelat a Espanya, però que pot arribar a ser una conducta constitutiva d'assejament sexual laboral. És el cas de l’advocada Aída Casanova, que en una entrevista en directe en A la Ventura ha reconegut haver-se trobat moltes vegades en aquesta “situació invasiva” i assegura que és una pràctica comuna en l’àmbit de la judicatura.

“A nivel professional les dones hem patit un catàleg de besos divers: babosos, suats, que fan ventosa.. tot quan no hi ha confiança com per a que ens planten dos besos” Aída Casanova - Advocada

L’advocada experta en dret de família, penal i civil ha explicat que aquesta coducta és especialment visible en companyia d’altres col·legues de professió del sexe masculí i reivindica la importància del fet que les dones siguen tractades de la mateixa manera que els companys que són homes. També destaca la necessitat d’establir un protocol en l’àmbit profesional diferent al d’altres esferes, com ara la social, per tal d’evitar la “invasió” de la privacitat i l’espai físic”.

“M’he arribat a quedar fins i tot amb l’olor de l’altra persona després del bes, no es donen compte de fins a quin punt pot ser molest” Aída Casanova - Advocada

Casanova és partidària d'instaurar aquest nou protocol en l’ecosistema laboral sense que siga interpretat com un gest de distanciament. Aquest marc d'actuació, suposaria respecte, seguretat i comoditat de cara a la privacitat de la dona en el context laboral. Assegura que la postpandèmia i els nous costums socials que han emergit arran de la crisi sanitària, poden ser uns bons aliats perquè els nous protocols s'instauren en la societat.

En les xarxes socials triomfa la proposta d'una tuitera que demana "Que no tornen els dos besos a les dones en l'àmbit laboral, per favor".

Aquest missatge de la periodista Laura Alzola ha encés la flama. En poques hores ha aconseguit més de 34.000 m'agrada i s'ha compartit més de 6.000 vegades.

També et pot interessar

stats