La gelateria artesana Llinares, pionera a crear gelats per a maridar plats culinaris

6 min.
tp

Les imatges dels seus besavis gelaters posen en relleu el treball d'anys i la tradició artesana de l’empresa gelatera familiar Llinares. Des de Paiporta, a l’Horta Sud, el negoci ja va per la quarta generació. Els orígens els trobem a Xixona, on uns besavis emprenedors produïen gelat que després eixien fora a vendre. Així va ser com els pares dels propietaris actuals van arribar a Paiporta, on van muntar la gelateria, ara convertida en una empresa d’èxit. Era la segona generació.

El programa Cadena de valor 3.0 ha entrevistat els responsables, Sebastià Llinares i Félix Llinares. Sebastià ha destacat la seua “base de dades amb més de 2.000 gelats”. L’empresa va ser pionera a traure una línia de gelats gastronòmics per a acompanyar plats i receptes. Cal escoltar com explica Fèlix Llinares la investigació prèvia que fan de les matèries primeres, com per exemple els pistatxos, abans de produir un gelat. I com que la tradició no cal perdre-la, han explicat com el procés de batuda, “que sols demanda fred i agitació”, no ha canviat des dels besavis. À Punt, amb la col·laboració de l’Ivace, posa en valor el teixit productiu valencià en Cadena de valor.

stats