05.02.2019 | La campanya d'oli, una de les pitjors dels últims anys
El sindicat agrari de la Unió de Llauradors qualifica la campanya de l’oli com una de les pitjors dels últims anys, amb un descens del 43 per cent en la collita i una davallada incomprensible en els preus. Un productor italià cobra un 22 per cent més car l’oli que un valencià, malgrat que la producció al país transalpí també ha experimentat un descens. Parlem amb Hilari Jaime, responsable del sector de La Unió de Llauradors.Blanca Barberà, la nostra masereta, s’ha engalanat per a a recórrer els carrers del mercat renaixentista de Llombai dedicat a la familia papal dels Borja.Jordi Morera ens descobreix els secrets d’un peix que s’ha posat de moda i que destaca per la seua carn blanca i saborosa. Es tracta del déntol, un peix de la família de l'orada i que s’alimenta de xicotets cefalòpodes i peixos blaus. Un gurmet de la mar..Obrim els telèfons a la nostra audiència per a vore si són vostés capaços de fer un caldo de peix que faça bon gust, que siga saludable i econòmic.Josep Vicent Miralles és l’autor del llibre de receptes 'La cuina de la Marina Alta' que ha editat la editorial Drassana. I li fem dos preguntes: gamba roja de Dénia o gamba roja de la Marina? I una altra: la gamba, bollida en aigua de mar o torrada a la planxa?Més de 60 establiments participaran en la ruta del cremadet que se celebrarà del 15 de febrer al 3 de març, a Castelló. El dissabte que ve, 9 de febrer, per si això no fora prou, s’intentarà un batre un rècord per a aparéixer en el Guinness World Records amb elaboració massiva i popular de cremadets. Dos coneguts xefs castellonencs tractaran de passar a la història des de la plaça Santa Clara de Castelló