Beatriz Garrote: “És important recordar a l’administració que la mort de persones quan falta seguretat comporta responsabilitats penals”

La presidenta de l’Associació Víctimes del Metro 3 de juliol ha parlat amb l’equip de Dejavú de com va rebre la sentència condemnatòria i del que representa

Beatriz Garrote
Mireia Llinares entrevista Beatriz Garrote en 'Dejavú'
24 de maig 2024 - 14:06

En la nova entrega del programa Dejavú l’equip s’ha endinsat en l’any 2006. Un any marcat, entre altres esdeveniments, pel tràgic accident de metro de València. Un succés que la ciutadania mai oblidarà i que va causar 43 morts i 47 ferits. La presidenta de l’Associació Víctimes del Metro 3 de juliol, Beatriz Garrote, que ha sigut tot un referent en la lluita dels familiars de les víctimes, ha recordat amb l’equip del programa com finalment el 2020 van aconseguir una sentència de culpabilitat. 

Una sentència que per a ella té un doble sentit, i no sols el de fer justícia amb les víctimes. “Una sentència de culpabilitat era el que es necessitava perquè en cas d’ocórrer un altre accident similar, l’administració tinguera en compte que hi ha responsabilitats penals quan falta seguretat i acaben morint persones”.

Garrote ha recordat que va ser "molt important" per a l'associació que quatre dels huit imputats es reconegueren com a culpables. Ella, que va perdre la germana en l’accident, confia que es recorde “esta història de lluita”, una lluita que va aconseguir que “finalment se sabera la veritat”. Beatriz mai oblidarà el primer dia d'aquell malson com tampoc tots els anys que van vindre després.

Mira el programa complet a la carta

També et pot interessar

stats