03.05.2022 | El rall
Hui hem viatjat al passat, encara que, com en la coneguda pel·lícula de Robert Zemeckis, podríem dir que es tracta d'un retorn al futur. No és un joc de paraules, no. Hem descobert què va passar amb un grup de dones d'Estivella l’any 1911. Entre llibres i bambolines hem conegut, gràcies a l'escriptor i historiador Lluís Mesa, una singular història feminista que és, a més, un retrat universal de com es vivia als nostres pobles a principis de segle i que està recollida en el llibre 'Les 11 de maig'.
En la secció ‘Terra llegendària’, Juanfran Ferrándiz, el nostre infatigable col·laborador de cada dimarts, ens ha portat la figura d'un cavaller valencià del segle XV, la història del qual va recollir dos segles més tard l’historiador Onofre Esquerdo.
A continuació, hem connectat amb l'escriptora Gràcia Jiménez des de l'emissora municipal de Sant Vicent del Raspeig. La nostra col·laboradora ens ha parlat de la figura de la mare en la literatura, ha obert les pàgines de la novel·la 'El que em queda de tu', de Pepa Aguar, i ens ha llançat un nou repte.
També hem obert una finestra a les aules per a rebre la visita de la nostra mestra de capçalera, Irene Alegría. En l'espai «Què diu la mestra?» hem estat hui al col·legi Salesià Sant Antoni Abat i hem parlat amb el seu alumnat sobre un projecte que protagonitzen el rap i la poesia.
En la segona part d''El rall' hem tornat amb l’espai «El racó de la banda». Hui, gràcies a la nostra col·laboradora Inma Mateu, hem conegut dos músics de luxe, Daniel Binelli i Polly Ferman, que ens han acostat el tango, la milonga, el candombe i altres formes musicals llatinoamericanes.