Capítol 5: La intrahistòria
En aquest capítol (“La intrahistòria”), parlem de la intrahistòria en l’univers cinematogràfic de Luis García Berlanga i ho fem amb els analistes de la Càtedra Berlanga Begoña Siles, Rafael Maluenda i Carolina Hermida.
Aprofundim en la intrahistòria que hi ha darrere del cinema de Berlanga, la història d’Espanya construïda com a narració així com la història de l’individu berlanguià a través d’aquests successos històrics.
L’escriptor Antonio Gómez Rufo i altres actors, directors i productors que van treballar amb ell en algunes de les seues pel·lícules ens conten com reflectia Berlanga la història a través dels seus personatges.
Coneix de prop a l'entrevistat del capítol
Antonio Gómez Rufo
Antonio Gómez Rufo (Madrid, 1954) és llicenciat en Dret i Criminologia per la Universitat Complutense de Madrid.
Gómez Rufo ha sigut guionista de cine i televisió, a més de col·laborador en diaris com ara El Independiente, El Sol o El País. Des de 1995 es dedica exclusivament a la literatura.
És un autor prolífic de relats curts, assaig, novel·la, obres de teatre i biografies. La seua obra ha estat aclamada per la crítica nacional i internacional i els seus llibre s’han traduït a l’alemany, el portugués, el francés i l’italià entre molts altres idiomes.
Durant la seua trajectòria, Gómez Rufo ha estat reconegut amb premis com el Fernando Lara de novel·la per El secreto del rey cautivo.