Directes
Ara en la televisió
ZOOM
Ara en la ràdio
CADENA DE VALOR (reemissió)

És cert que no menjar carn pot provocar anèmia?

La dietista Ana Sirvent ho desmenteix en les xarxes de La cuina de Morera, i explica com potenciar l'absorció de ferro amb aliments d'origen vegetal

Ensalada de llentilles mediterrànies que tenen ferro combinades amb pimentons rojos, tomaca i julivert, rics amb vitamina C

La dietista Ana Sirvent, de La cuina de Morera, ha volgut aclarir eixa màxima amb què han crescut moltes persones. És una dita que sovint sentim dir a mares, pares, iaies i iaios: “si no menges carn patiràs anèmia”. Sirvent ha explicat en les xarxes del programa que això no és cert. En les seues paraules: “no hi ha cap grup d’aliments imprescindible”.

Això sí, també ha aclarit que: “imprescindibles són els nutrients, i els podem obtindre d'altres fonts. Cal ser conscient que les llentilles, les verdures de fulla verda, les llavors, els cereals integrals i la fruita seca tenen molt de ferro”. Arribat aquest punt, la nutricionista ha puntualitzat: “també et diran que aquest ferro no s'absorbeix per ser d’origen vegetal. Això tampoc és cert. És una altra mentida, perquè si els combines amb aliments rics en vitamina C, com unes fruites de postres, no hi ha cap problema perquè en millores l'absorció”. 

Ana Sirvent ha donat algunes idees per a combinar la vitamina C amb aliments rics en ferro: "per exemple, menjar julivert amb pimentons o en una ensalada verda. Això sí, recorda que si no menges cap aliment d’origen animal, és important suplementar la dieta amb vitamina B12, que és l’única vitamina d’origen animal", ha explicat.

També et pot interessar