El ritual gastronòmic de cada dijous entre el veïnat de Tavernes de la Valldigna: menjar coca de mestall

És costum encarregar-la al forn a mitjan setmana i, això sí, en arribar la tardor i l'hivern també sol menjar-se en diumenge

Imatge de diverses coques de Mestall
Coques de mestall / À Punt

A la Valldigna, una subcomarca de la Safor envoltada de mar i muntanyes, i principalment al municipi de Tavernes de la Valldigna, es cuina des de fa molts anys una coca redona que recorda a les coquetes de la Marina Alta, però és molt més gran. Esta recepta s'anomena coca de mestall i també se sembla a la coca salada de Requena. 

La coca de mestall i la de Requena comparteixen els mateixos ingredients: botifarra, llonganissa, cansalada i sardina, però mentre que la versió de Requena té forma quadrada, la coca de mestall és redona i de vegades també ovalada. El nom de la coca de mestall fa referència a la mescla de cereals utilitzats, blat i dacsa.

És un aliment que el veïnat de Tavernes sol encarregar al forn cada dijous durant tot l’any. I durant els mesos d’hivern i tardor també en diumenge. Forma part d'un ritual en la població fins al punt que alguns que han abandonat el poble acudeixen en dijous a veure la família per tal de poder menjar-la.

En La cuina de Morera ens han mostrat com preparar-la a casa. Un plat senzill per al qual a més de l’embotit o la sardina, sols necessites farina de blat i de dacsa i un poc de rent perquè alce.

Ací en tens la recepta

També et pot interessar

stats