Abadejo confitat amb guisat de morro
Amb Pedro Salas
Amb el xef Pedro Salas, de Castelló de la Plana, prepararem un abadejo confitat amb guisat de morro. Una recepta que ens permet recuperar els sabors de sempre amb una presentació atractiva i una textura diferent.
Anotem!
Ingredients
- 200 g d’abadejo
- 1 kg de morro de vedella
- 100 g de cigrons
- 1 carlota
- 1 ceba
- 2 botifarres
- 2 alls
- 1 nyora
- 1 fulla de Llorer
- Tomaca triturada
- Oli OVE
- Brots de pésol
- Sal
Per a l'emulsió d'herbes:
- 10 g de julivert
- 20 g d'alfàbega
- 20 g d'espinacs
- 4 alls
- 60 g d'aigua de la cocció dels cigrons
- 100 g d'oli d'oliva suau
Elaboració
- Soflimem i rentem el morro de vaca.
- El coem amb les verdures durant 2 hores.
- Ho refredem, colem el caldo i ho reservem.
- Sofregim una ceba i els alls.
- Hi incorporem la botifarra.
- Hi afegim la nyora, el pebre roig i la tomaca.
- Hi incorporem el morro i ho sofregim.
- Hi afegim el caldo del morro i els cigrons, i ho deixem coure.
- Confitem uns alls.
- Confitem l’abadejo a uns 80 ºC durant 10 minuts.
- Escaldem les herbes.
- Ho triturem amb l’oli, els alls confitats, aigua dels cigrons i el caldo del morro.
- Servim l’abadejo sobre el guisat de morro.
- Ho decorem amb l’emulsió d’herbes i els brots de pésol.
Nutrició: cigrons
Els cigrons són una font de proteïnes vegetals, ideals per a complementar una dieta vegetariana o vegana, contenen fibra i hidrats de carboni d'absorció lenta, que fan assaciar la fam. A més, tenen un alt contingut en ferro, baixa aportació calòrica i moltes vitamines.