Albergina amb formatge i mel de cacauets
Per a xuplar-se els dits!
La mel combina amb infinitat d'ingredients, aportant un toc dolç boníssim. És per això que li retem homenatge preparant una recepta d'albergina amb formatge de cabra i mel de cacauets.
Pren nota!
Ingredients
- 2 albergines (ratllades o blanques)
- 50 g de formatge de cabra
- 50 ml de mel
- 50 g de granet de cacauet
- Pebre roig fumat
- Cebollí fresc
- Oli OVE
Per al cruixent:
- 100 g de clara d’ou
- 100 g de mantega
- 100 g de farina
- 50 g de cacauets
- Sal en escates
Elaboració
- Rostim les albergines, les pelem i les reservem.
- Mesclem el granet de cacauet amb la mel.
- Per als cruixents, mesclem la clara d’ou amb la farina.
- Hi afegim la mantega i ho mesclem bé.
- Ho estirem sobre un tapet de silicona.
- Ho empolvorem amb cacau picat i sal en escates.
- Ho enfornem a 180 °C durant uns 10 minuts.
- Servim l’albergina amb la salsa.
- Ho acabem amb el formatge, els cruixents, el pebre roig i cebollí.
Nutrició: albergina
L'albergina té molta fibra i poc greix. Està recomanada per a diabètics tipus 2 o gent amb problemes de sobrepés. En la pell tenen un antioxidant molt potent que es diu nasunina i que protegeix la membrana de les neurones. Sempre que la recepta ho permeta, seria recomanable consumir-ne la pell.