Albergina torrada, mel, brull i anous
La típica albergina, acompanyada d'una manera diferent
L'albergina té moltes versions, com la morada i ratllada, molts colors, com el verd o el taronja, moltes grandàries i formes.
Aquesta recepta porta albergina torrada acompanyada de mel, brull i anous, ingredients que, junts, faran un plat exquisit.
Ingredients
- 2 albergines
- 200 g de brull
- 50 g d’anous
- 150 g de sucre
- 1 rameta de romer
- Oli OVE
Elaboració
- Bollim la branqueta de romer en una miqueta d'aigua i la retirem.
- Hi incorporem el sucre i el cuinem fins que caramel·litze.
- Fem fils de sucre sobre un paper de forn o tapet de silicona.
- Torrem les anous en una paella.
- En un plat posem l’albergina trossejada, una mica d’oli i mel.
- Hi escampem el brull, les anous i una mica més de mel i hi posem els cristalls.
L'albergina té molta fibra i poc greix (recomanada a diabètics tipus 2 o amb problemes de pes). Vit B1, B6 i potassi.
En la pell tenen un antioxidant molt potent es diu nasunin que protegeix la membrana de les neurones. Sempre que la recepta ho permeta, estaria bé consumir-la.