Albergines amb anous i carabassa
Vegetarianament
Tenim hui un plat senzill, molt atractiu i ideal per a una dieta vegetariana. Es tracta d’unes albergines amb anous i carabassa. Preneu nota d’aquesta recepta, que segur que la fareu… i la repetireu!
Però abans, els ingredients:
Ingredients
- 2 albergínies
- 200 g de carabassa
- 100 g de formatge ratllat
- 50 g d'anous
- 1 ceba tendra
- 1 porro
- 3 alls
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Enfornem a 180 ºC les albergines tallades per la mitat amb una mica d’oli i sal.
- En una paella, sofregim el porro, la ceba i els alls picats, amb sal i pebre.
- Hi incorporem la carabassa tallada a daus i ho deixem coure.
- Buidem la polpa de les albergines, l’afegim al sofregit, junt amb les anous picades, i ho deixem coure.
- Farcim les albergines amb el sofregit.
- Ho empolvorem amb formatge ratllat i ho gratinem al forn.
Nutrició: anous
L'anou potser és la fruita seca més saludable gràcies a l'equilibrada composició dels seus greixos. Es tracta d'una de les fruites seques amb més greix, però amb unes proporcions d'àcids grassos que les fan molt saludables. Amb només 6 anous podem satisfer les necessitats diàries d'àcids grassos omega-3. Són antiinflamatòries i antioxidants, i unes aliades de luxe per a la protecció del cor i el sistema circulatori, així com per al sistema nerviós i la prevenció de malalties neurodegeneratives.