El formatge en la nevera
Encara que el formatge siga un producte viu, en contínua maduració, això no vol dir que no tinga una data de caducitat.
- Formatges durs (parmesà, emmental, manxec, cheddar). Un paquet sense obrir pot aguantar entre dos i quatre mesos. Huit mesos si el congelem. Si l’obrim, haurem de consumir-lo en unes sis setmanes.
- Formatges semidurs (gouda, gruyère). Fins a dos mesos congelats i tes setmanes en la nevera (sempre embolicats o dins d’una bossa perquè no es ressequen).
- Formatges blanets o cremosos (brie, mozzarella, feta, gorgonzola, camembert). No és bona idea congelar-los perquè perden textura i esponjositat. Per la humitat que tenen, s’aconsella consumir-los en una o dos setmanes com a màxim i sempre guardats dins del seu envàs tancat. En obrir-lo, cal consumir-lo i, si pot ser, consumir-lo sencer, que no torne al frigorífic.