Albergines amb "dal" de coco al curri

Fàcil
45 minuts
4 persones

No són les típiques albergines farcides

Albergines amb "dal" de coco al curri
Albergines amb "dal" de coco al curri
14 de juny 2023 - 19:59

Vos proposem unes albergines farcides, però no amb carn ni peix. Les farcirem amb dal de coco al curri, una recepta amb un toc exòtic i, a més, vegana.

Anota!

Per a les albergines: 

  • 3 albergines ratllades
  • 250 g de tofu
  • 100 g d’espinacs
  • 1 llima
  • 1 cullerada de ‘chutney’ de mango 
  • Oli OVE
  • Sal

Per al “dal” de coco i curri: 

  • 100 g de llentilla roja seca
  • 400 g de llet de coco 
  • 45 g de gingebre
  • 5 escalunyes 
  • 1 vitet roig 
  • Tomaca concentrada
  • Llavors de mostassa
  • Comí en pols
  • Cúrcuma
  • Curri 
  • Alfàbega fresca
  • Celiandre fresc
  • Julivert fresc
  • Aigua 
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Ratllem el tofu i el mesclem amb ratlladura i suc de llima.
  2. Hi afegim el chutney de mango, unes rodanxetes de vitet i ho barregem bé.
  3. Per al dal de coco, sofregim les escalunyes amb gingebre.
  4. Ho adobem amb les espècies i li afegim la tomaca concentrada.
  5. Hi aboquem la llet de coco, aigua, les llentilles i ho deixem coure fins que les llentilles estiguen cuites.
  6. Enfornem les albergines, tallades a làmines.
  7. Posem una fulla d’espinacs sobre cada làmina d’albergina i les farcim amb el tofu.
  8. Les enrotllem, les incorporem al dal i ho deixem coure 10 minuts més.
  9. Ho rectifiquem de sal, d’espècies i ho acabem amb alfàbega, celiandre i julivert.

El "dal"

El dal (conegut també com dhal o daal) és un terme sànscrit que fa referència als llegums als quals se'ls retira la pell. Este nom també s’aplica a les elaboracions que es preparen amb estos llegums pelats. És un ingredient fonamental de la cuina de l'Índia, país on es poden trobar prop de 50 varietats diferents de llegums dal.

També et pot interessar

stats