Albergines amb xermula, búrgul i iogurt

Fàcil
45 minuts
2 persones
Albergines amb xermula, búrgul i iogurt
Albergines amb xermula, búrgul i iogurt
31 d'octubre 2022 - 23:59

Es hora d'aprendre cuina fusió! Prepararem a continuació unes albergines amb xermula, búrgul i iogurt.

Per una banda, la xermula és una salsa típica d'algunes cuines del Magreb (nord d'Àfrica) a base de celiandre, suc de llima, oli d'oliva, all i espècies, emprada principalment per a marinar, principalment, peixos o mariscos, encara que també es faça amb carn i verdures, com és el cas.

Per altra banda, el búrgul és molt típic a Turquia, encara que s’elabora molt també al nord d’Àfrica i Grècia. Es tracta d’una elaboració feta a partir dels grans de blat cuits, secs i matxucats. N’hi ha de tres tipus: gros, fi i molt fi. Es coneix també com ‘blat partit’ o ‘blat búrgul’. Jordi explica la cocció correcta del búrgul.

  • 2 albergines
  • 1 iogurt grec 
  • Pebre roig dolç
  • Comí molt
  • Celiandre fresc
  • Menta fresca
  • Julivert fresc
  • Suc de llima
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal

Per al búrgul:

  • 150 g de búrgul fi 
  • 140 ml d'aigua
  • 50 g de panses
  • 50 g d'ametla torrada
  • 50 g d'olives verdes 
  • 1 vitet fresc
  • 1 ceba tendra
  • 1 all
  • Julivert
  • Oli OVE 
  • Sal
  1. Per a la xermula, mesclem comí, pebre roig, celiandre, oli i suc de lima.
  2. Untem amb esta mescla les albergines i les enfornem a 180 °C.
  3. Posem el búrgul en un bol, li aboquem l’aigua bollint i el deixem reposar.
  4. El mesclem amb les olives, les panses, el vitet, l’ametla picada, el julivert, la ceba, l’all i ho amanim bé.
  5. Mesclem el iogurt amb la menta, el julivert, oli, sal i pebre.
  6. Servim les albergines amb el búrgul i el iogurt.

Nutrició: búrgul

El búrgul té les mateixes propietats nutricionals que el blat. Ric en ferro, fòsfor, magnesi i vitamines, el seu interés principal resideix en la seua riquesa en glúcids lents.

També et pot interessar

stats