Aletes de pollastre
Ben apetitoses
Cuinem hui aletes de pollastre. Un plat que pareix que no tinga cap misteri, però que de traure unes aletes sense gràcia a traure un plat cruixent i apetitós, amb una salsa d’aquelles que triomfen, hi ha una línia molt fina.
Para atenció!
Ingredients
- 500 g d’aletes de pollastre
- Farina
- 2 cullerades de salsa harissa
- 2 cullerades de salsa de soja
- 3 cullerades de mel
- 1 cullerada de mantega
- 1 llima
- Celiandre fresc
- Cebollí
Per al guacamole:
- 2 alvocats
- ½ tomaca
- ½ ceba morada
- ½ poma Granny Smith
- ½ llima dolça
- Celiandre fresc
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
- Nachos
Elaboració
- Netegem, tallem, salpebrem i enfarinem les aletes.
- Les fregim a 180 °C fins que estiguen ben daurades.
- Mesclem la mel, la soja, la mantega, la salsa harissa i el suc de llima.
- Ho deixem coure uns minuts i ho reservem.
- Pelem l’alvocat.
- El salpebrem i el xafem.
- Ho adobem amb oli, llima i celiandre.
- Hi afegim la tomaca, la ceba i la poma.
- Mesclem les aletes amb la salsa.
- Ho empolvorem amb cebollí i celiandre.
- Servim les aletes i el guacamole per separat.
Nutrició: aletes de pollastre
El pollastre és una carn lleugera, amb un alt contingut en proteïnes i baixa en greix. Es classifica com carn magra, però per a això és recomanable retirar-ne sempre la pell. El problema és que per a fer aquesta recepta i que queden ben bones, sucoses i cruixents, la pell és necessària. Les seues proteïnes són d'alt valor biològic i és font de vitamines del grup B, especialment B12, B3 i B6. Amb 100 g d’aletes, tindrem 18 g de proteïnes, 16 g de greix, zero carbohidrats, i un total de 120 kcal.