Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA

Allipebre de llobarro

Fàcil
2 hores
4 persones

Per si no t'agrada l'anguila

Allipebre de llobarro
09 de març 2023 - 19:59
  • 2 llobarros de 500 g aprox.
  • 1 l d’aigua
  • 5 creïlles grosses
  • 15 alls
  • Vitets de caiena al gust
  • Pebre roig dolç
  • Oli OVE

Per a la picada:

  • 1 all
  • Pa del dia anterior
  • Ametles 
  • Sal
  1. En una cassola, daurem els alls.
  2. Hi afegim pebre roig i, de seguida, l’aigua.
  3. Hi incorporem les creïlles trencades i una mica de vitet.
  4. Trossegem el peix, el salem, l’afegim a la cassola i ho deixem coure uns 15 minuts.
  5. Fregim el pa i les ametles i ho piquem en un morter junt amb un all.
  6. Abans que s’acabe de coure la creïlla, aboquem la picada a la cassola i ho removem bé.
  7. Apaguem el foc, ho deixem reposar i ho servim.

El llobarro

El llobarro es caracteritza per la seua carn blanca molt fina i de gust suau (sobretot si és de piscifactoria). Ideal per a fer papillotes o cuinar-lo a la sal. El llobarro salvatge el reconeixem per tindre un color més rosat (menja crustacis) i un gust més potent. També es diferencien en el preu (el salvatge és més car). Per la seua textura, resulta molt adient per a guisats com l’allipebre.

Nutricionalment, és un dels peixos blancs més magres. Es considera un aliment molt nutritiu, apte per a dietes hipocalòriques (si es cuina de forma senzilla) i baixes en sodi, pel contingut escàs d’este mineral. Presenta un elevat contingut en proteïnes d’alt valor biològici una aportació interessant de minerals com el fòsfor i el seleni, i moderada de potassi, magnesi i ferro. Entre les seues vitamines, mereixen un esment especial les del grup B12, que contribuïxen a un funcionament adequat del sistema nerviós.

Receptes valencianes Receptes amb peix

També et pot interessar