Allipebre de manetes de porc
Esta vegada, amb carn
A La cuina de Morera ja hem fet diferents allipebres, fins i tot hem canviat l'anguila per llobarro, però hui s'atrevim a fer-ne un amb carn. Guisem allipebre de manetes de porc i l'acompanyem amb unes faves sacsades.
Anota!
Ingredients
- 2 manetes de porc
- 1 os de pernil
- 1 cabeça d’alls
- Ametlles torrades
- Vitets de caiena
- Pebre roig dolç
- Llorer
- Oli OVE
- Sal
Per a les faves:
- 1 kg de faves tendres
- 1 ceba
- 1 tomaca
- 3 alls
- Llorer
- Pebre roig dolç
- Pebre negre o blanc
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- En un perol amb aigua, posem a coure les manetes, amb l’os de pernil i llorer, fins que estiguen tendres.
- Per altra banda, sofregim la ceba i els alls picats, amb una fulleta de llorer.
- Hi afegim la tomaca i una miqueta de pebre.
- Hi incorporem les faves, una miqueta d’aigua i ho deixem coure uns 15 minuts.
- En un morter, piquem les ametles torrades.
- Per a l’allipebre, confitem en una paella els alls picats, amb uns vitets.
- Hi afegim pebre roig i caldo de la cocció de les manetes.
- Hi incorporem la picada d’ametles, les manetes i ho deixem coure fins que es reduïsca el caldo.
- Servim les manetes i les faves per separat
Nutrició: les manetes de porc
Les manetes de porc són una font excel·lent de proteïnes i col·lagen i poden ajudar a mantindre la salut de la pell, els ossos i les articulacions. A més, contenen vitamines i minerals com la vitamina B12, el zinc i el ferro. No obstant això, també són relativament altes en greix saturat, de manera que és important gaudir-les amb moderació, com a part d'una dieta equilibrada.