“Arepapizza” de floricol
Hui toca pastar
Si t'agraden les arepes i les pizzes, hui és el teu dia de sort, ja que fem una recepta d'arepapizza. I per si fora poc, afegim una miqueta de floricol en la massa i completem amb un farcit de xampinyons, anous, tomaca seca i més coses.
Pren nota de totes elles!
Ingredients
- 1 paquet de farina de dacsa blanca
- 1 paquet de molles de floricol
- Aigua
- Sal
Per al farcit:
- 200 g de mozzarella ratllada
- 200 ml de nata lleugera
- 100 g de canonges
- 25 g d'anous pelades
- 1 paquet de ceba congelada
- 6 xampinyons frescos
- Orenga seca
- Tomaca seca
- Olives verdes sense os
- Pebre negre
- Anou moscada
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Pastem la farina amb la floricol i aigua.
- En fem una bola i estirem la massa amb un corró.
- Per altra part, sofregim la ceba i hi afegim pebre negre i anou moscada.
- Hi incorporem els xampinyons laminats.
- Hi agreguem la nata i ho deixem reduir.
- Sobre la massa d’arepa, posem la salsa de xampinyons.
- Hi afegim el formatge ratllat, les tomaques seques, les olives i l’orenga.
- Ho enfornem a 200 fins que la pizza estiga ben rostida.
- Ho decorem amb canonges i anous.
Nutrició: farina de dacsa
És un aliment ric en magnesi, calci i potassi i amb un contingut en fibra elevat. A més, no conté gluten i és apta per a celíacs. El més comú és trobar-la precuita, és a dir, la dacsa es cou abans de moldre’s. És un procediment on s'aprofiten quasi tots els nutrients presents en el cereal.
No hem de confondre la farina de dacsa amb la maizena, que és midó o fècula de dacsa, i saber que no són equivalents ni se substitueixen l’una a l’altra. La maizena és el midó de la dacsa desproveït del germen i del segó (salvado), és un producte molt refinat que té poc a vore amb la farina i les seues propietats.