Arepes de 4 formatges, salmó i iogurt grec
Cuina fusió
Vos presentem una recepta d’aquelles totalment eclèctiques que tenen influència de moltes cuines, però que, al mateix temps, no pots classificar en cap d’elles. Cuinarem unes arepes de 4 formatges amb salmó, cogombrets, endívies i iogurt grec de piquillos.
Pren nota de la resta d'ingredients!
Ingredients
- 250 g de farina de dacsa blanca
- 250 g d'aigua
- 1 paquet de 4 formatges
- 1 llanda de pimentons del piquillo
- 1 iogurt grec
- 1 paquet de salmó fumat
- Cogombrets en vinagre
- Tomaques “cherry”
- Canonges
- Oli OVE
- Sucre
- Sal
Elaboració
- En una paella, sofregim els pimentons amb una mica de sal i sucre.
- Els triturem amb el iogurt i en reservem la salsa.
- En un casset, calfem l’aigua amb una mica de sal.
- La retirem del foc, l’afegim a la farina i ho pastem bé.
- Hi incorporem els formatges i ho barregem tot.
- Formem les arepes i les fregim en una paella.
- Obrim les arepes i les farcim amb els cogombrets trossejats, el salmó i la salsa de pimentons.
- Ho completem amb la tomaca i els canonges.
Salmó fresc i salmó fumat
El salmó fumat conté les mateixes propietats que el salmó fresc, només que el fumat té un major contingut en sal, per la qual cosa les persones amb hipertensió hauran de menjar-ne amb moderació.
A més, hem de procurar consumir el salmó fumat com més fresc millor (sense deixar-lo molt temps en la nevera), perquè va acumulant substàncies nitrogenades que poden provocar símptomes al·lèrgics. Com a consell general, convé tindre mesura en el consum de fumats, salats i adobats.