Arnadí de carabassa i moniato
Una recepta típica de la comarca de la Costera
Aquest pastís és típic de la comarca de la Costera i només són de carabassa, o de moniato. Però de tant en tant també pot ser de meitat de carabassa, meitat de moniato o, fins i tot, una barreja de les dues pastes.
Si decidim bollir la carabassa, l'haurem d'escórrer la nit d’abans. Si, al contrari, decidim torrar-la obtindrem un gust molt més intens i eixut.
Si volem fer l'arnadí de moniato, hi ha més d'una opció. Podem preparar-lo amb confitura de moniato ja feta o podem coure'l o torrar-lo per a fer la pasta casolana.
Ingredients
- 500 g de carabassa torrada
- 500 g de confitura de moniato
- 125 g de farina d'ametla
- 125 g d'ametla picada
- La ratlladura d'una llima
- 3 rovells d'ou
- Ametles crues
- 200 g de sucre
- Canella
- Oli verge extra
- Pebre negre en pols
Elaboració
- Xafem de la carabassa i la mesclem en una cassola al foc amb el sucre.
- La coem sense deixar de remoure-la.
- Hi afegim la meitat de la farina d'ametla, de l'ametla picada i de la ratlladura de llima.
- Deixem caure els rovells d'ou i apaguem el foc.
- Per una altra part, mesclem la confitura de moniato amb l'altra meitat de l'ametla, la farina i la ratlladura de llima i ho deixem a banda.
- Daurem les ametles crues amb oli i pebre negre.
- En una meitat de la cassola posem la pasta de la carabassa i en l'altra meitat el moniato.
- Ho adornem tot amb les ametles i les pintem amb oli.
- Ho empolvorem amb sucre i canella i ho enfornem fins que quede rossejat.
Encara que l’arnadí és una recepta molt tradicional, també és desconeguda per a molta gent i per a la seua elaboració hem de tindre en compte els requisits següents:
El sucre que es mescla amb la carabassa dependrà de la dolçor d'aquesta i per a saber-ho hem de tastar la polpa de la carabassa abans de seguir els passos d’elaboració.
Finalment, l'arnadí s'ha de coure una miqueta de temps al forn perquè els rovells d'ou quallen i es faça una fina costreta en la superfície.
T’atreveixes a elaborar-lo?