Arròs amb berberetxos, llima dolça i anet
Recepta de xef
Sempre és bon moment per a fer un arrosset i si és un amb berberetxos, llima dolça i anet, encara millor. La recepta de hui ve de la mà de Bernd Knöller, un chef alemany molt valencià.
Fem una ullada als ingrdients!
Ingredients
- 400 g d’arròs
- 200 g de berberetxos
- 1,2 l de caldo de pollastre ecològic
- 1-2 escalunyes
- 1 llima dolça
- Ous de truita
- Anet fresc
- Sal marina sense refinar
- Oli d'anet
- Oli d’oliva 0,4
- Oli OVE
Elaboració
- Saltem l’escalunya, hi aboquem el caldo i que alce el bull.
- Hi incorporem l’arròs i ho deixem coure durant 14 minuts, aprox.
- Cada 5 minuts, li afegim un rall d’oli i ho removem.
- Al final, li agreguem oli d’anet i ho barregem tot.
- Per altra part, coem els berberetxos amb oli i en reservem el suc.
- Emulsionem eixe suc amb una miqueta d’oli.
- Fregim els gallons de llima dolça i els reservem.
- Servim l’arròs amb els berberetxos, l’emulsió, la llima dolça i uns ous de truita.
- Ho completem amb anet fresc i ratlladura de llima dolça.
Nutrició: els berberetxos
Els berberetxos són una gran font de ferro i es recomanen per a combatre l'anèmia. A més, ajuden a reforçar el sistema immunitari i a augmentar les defenses. També són positius per a evitar la retenció de líquids i mantenir els ossos i els músculs sans.