Arròs amb bledes i polp
Perfecte per al fred
Agafeu la cullera perquè cuinem un arròs amb bledes i polp, una recepta que en les èpoques més fredes de l’any, va millor que respirar.
Anoteu els ingredients:
Ingredients
- 250 g d’arròs
- 250 g de fesols blancs
- 500 g de polp cuit
- 500 g de caragols nets i enganyats
- 500 g de bledes
- 1 ceba
- 1 tomaca grossa
- 3 fulles de llorer
- 3 alls
- Pebre roig dolç
Elaboració
- Posem a bollir els fesols amb aigua, llorer, oli i sal.
- A mitjan cocció, hi incorporem les bledes, els caragols i el polp.
- En una paella, sofregim la ceba i l’all.
- Hi afegim el pebre roig i ho removem.
- Hi incorporem la tomaca ratllada.
- Aboquem el sofregit a l’olla i ho deixem coure.
- Ho rectifiquem de caldo i de sal i hi agreguem l’arròs.
- Ho deixem coure uns 14 minuts i ho servim melós.
El pebre roig als sofregits
Quan afegim pebre roig als sofregits, convé que es frija, però hem de tindre en compte que és molt delicat i, si se’ns crema, pot amargar el plat. En canvi, si l’aboquem després de la tomaca, per culpa de l’aigua de la tomaca no arriba a fregir-se bé i pot deixar una mica de regust de pebre roig cru. Són aspectes molt subtils, però marquen la diferència.