Directes
Ara en la televisió
VA DE BO

Arròs brut de la Ribera Baixa

Fàcil
45 minuts
4 persones

Tot verdura

Arròs brut de la Ribera Baixa
03 de gener 2024 - 20:05
  • 400 g d’arròs
  • 250 g d’espinacs
  • 400 g de faves tendres
  • 4 carxofes
  • 4 garbetes d'alls tendres
  • 2 tomaques
  • Julivert
  • Pebre roig dolç
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Ofeguem els alls tendres, les carxofes i les faves.
  2. Hi afegim el pebre roig i la tomaca i sofregim el conjunt.
  3. Ho cobrim amb aigua i hi afegim el julivert i el safrà.
  4. Ho deixem coure uns 10 minuts.
  5. Ho rectifiquem de sal i hi incorporem l’arròs.
  6. Ho deixem coure uns minuts i, quan queden 5 o 6 minuts, hi afegim els espinacs.
  7. Ho deixem reposar.

Un nom peculiar

Aquest plat es coneix com arròs brut pel color fosc que deixen les carxofes i les verdures en el caldo. Este color, que també es transmetia a l’arròs, s’obtenia principalment quan es cuinava en una olla de ferro. Passa el mateix que amb la paella de faves i carxofes quan es fa amb un calder de ferro, un material que accentua l’oxidació i que fa que estes paelles isquen d’un color negre-verdós. 

Actualment, el color del plat ja no té tant a vore amb el nom, ja que el cuinem amb olles o cassoles d’altres materials, i més si reduïm l’oxidació de les carxofes reservant-les amb llima o julivert. Però la recepta ha quedat així, amb este nom, i continua sent un arròs boníssim.

Receptes d'arrossos Receptes vegetarianes Receptes veganes

També et pot interessar