Arròs brut

Fàcil
45 minuts
4 persones

Que no t'enganye el nom

Arròs brut
Arròs brut
13 de novembre 2023 - 20:05

Cuinarem ‘arròs brut’, una creació de tot un artista i amic de La cuina de Morera, el xef Bern Knöller, un enamorat de la Comunitat Valenciana i dels seus arrossos, que es va inventar aquesta recepta tan peculiar.

Pren nota!

  • 240 g d’arròs bomba
  • 2 sépies brutes
  • 3 escalunyes
  • 2 alls
  • Tomaca ratllada
  • Pebre roig
  • Oli OVE
  • Sal marina

Per al caldo:

  • 2 kg de caps i espines de peix
  • 3 l d’aigua
  • 1 tomaca
  • 1 all porro
  • 1 carlota
  • 1 ceba
  • 1 all
  • Llorer
  • Pebre roig
  • Julivert
  1. Trossegem les verdures i les aboquem a l’olla.
  2. Hi afegim el llorer, l’all, el julivert i el pebre roig.
  3. Hi incorporem els caps i les espines i l’aigua.
  4. Ho deixem coure durant 20 minuts.
  5. Netegem la sépia i li traiem els budells i la tinta.
  6. La trossegem i la sofregim en una paella.
  7. Hi afegim els alls i les escalunyes.
  8. Hi afegim tomaca ratllada i pebre roig i ho deixem coure.
  9. Extraiem caldo i hi afegim la melsa de la sépia i tinta.
  10. El colem i l’afegim a la paella.
  11. Hi aboquem l’arròs i ho deixem coure 15 minuts.
  12. Deixem l’arròs reposar i el servim.

El seu origen

Aquest plat és creació del xef Bernd Knöller, que va estar un dia a La cuina de Morera. Es tracta d’un dels cuiners més carismàtics de la Comunitat Valenciana, ja que, tot i que és alemany de naixement, és valencià de cor.

En aquest arròs, la intenció de Bernd és traslladar el sabor mediterrani i profund de la sépia bruta al plat sense que hi haja sépia, gràcies a la pols negra dels budells i la tinta, que es deshidraten al forn durant 12 hores a 80 °C. Veiem l'arròs i no la sépia, perquè no hi ha sépia bruta en el plat, però vaja, sí que està.

També et pot interessar

stats