Arròs caldós amb carabassa i cigrons
Apte per a vegans
Què vos sembla si cuinem arròs? I si el fem caldós? I si li afegim carabassa i cigrons? No vos podreu negar! A més, aquesta recepta porta doble ració de Morera, ja que la cuina el nostre cuiner preferit, Jordi, amb la seua germana, Anna.
Anota els ingredients!
Ingredients
- 200 g d’arròs integral ecològic
- 200 g de carabassa
- 100 g de cigrons cuits
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 branca d’api
- 1 l d’aigua
- Alga wakame
- Cúrcuma
- Llorer
- Oli OVE
Elaboració
- En una cassola, ofeguem la ceba, el porro i l’api.
- Hi afegim l’aigua, l’alga, llorer i l’arròs ecològic.
- Ho deixem coure durant 30 minuts, aprox.
- Hi agreguem la carabassa, els cigrons, cúrcuma i sal.
- Ho rectifiquem d’aigua, si cal, i ho deixem coure 15 minuts més, aprox.
- Ho servim cremós i ben calent.
Nutrició: cigrons
Són una gran font de proteïnes vegetals, ideals per a complementar una dieta vegetariana o vegana, contenen fibra i hidrats de carboni d'absorció lenta, que fan assaciar la fam, i moltes vitamines. A més, tenen un alt contingut de ferro i una baixa aportació calòrica, cosa que els fa ideals per a esportistes. També s'aprofiten per a fer farina, que destaca perquè és una farina sense gluten.