Arròs caldós d’estiu
Versionem un dels plats més clàssics de l'hivern
Pensaves que no, però a l'estiu també es poden cuinar plats de cullera. I quan parlem de la versió "d'estiu" d'algun plat tradicional, normalment desapareixen dels ingredients aquells productes amb més greix i agafen protagonisme les verdures.
Aquests són els ingredients que utilitzarem:
Ingredients
- 4 molls
- 250 g de bajoca
- 200 g de carabassa
- 320 g d'arròs
- 1 pimentó
- 2 tomaques torrades
- 1 nyora
- 2 alls
- 1,5 l caldo de peix
- Safrà
- Oli OVE
- Sal
- Julivert
Elaboració
- Preparem una salmorreta triturant la nyora, l'all, la tomaca i el julivert.
- Sofregim la bajoca i la carabassa.
- Afegim la salmorreta i aboquem l'arròs i el safrà.
- Afegim el caldo de peix calent.
- Quan falten cinc minuts, hi afegim els molls.
- I deixem que coga fins que l'arròs estiga al punt.
Consell sobre l'arròs al dente
Hi hagué una moda en molts restaurants de deixar l'arròs "senceret", com a indicatiu d'excel·lència culinària, i això té una contraindicació nutricional: l'arròs poc fet és perjudicial per a la salut. Menjar arròs poc cuit pot suposar danys en les dents, pèrdua de pèl, mal de panxa i anèmia. Clar, tot açò si el consum és freqüent. No ens passarà res d'això per un dia o dos que ens mengem una paella poc feta.