Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
UNA HABITACIÓ PRÒPIA T1 (reemissió)

Arròs amb carxofes del Baix Segura

Fàcil
40 minuts
4 persones

Qualitat superior

Arròs amb carxofes del Baix Segura
05 de febrer 2024 - 20:05
  • 500 g d’arròs
  • 500 g de carxofes
  • 1 kg de faves
  • 100 g d’alls tendres
  • 10 aladrocs
  • 2 l de caldo de verdures
  • 250 g de tomaca ratllada
  • Llima
  • Oli OVE
  • Safrà
  • Sal
  1. Bollim una carxofa grossa amb sal i llima i la reservem.
  2. Sofregim les carxofes i els alls tendres.
  3. Hi incorporem la tomaca i ho sofregim tot.
  4. Hi aboquem el caldo i ho deixem coure 10 minuts.
  5. Quan alce el bull, hi afegim les faves.
  6. Ho rectifiquem de sal i hi afegim el safrà i l’arròs.
  7. Ho deixem coure durant 17 minuts.
  8. Quan l’arròs estiga cuit, apaguem el foc i hi afegim els aladrocs.
  9. Torrem la carxofa i l’obrim.
  10. Hi servim l’arròs dins i ho coronem amb uns filets d’aladroc.

Les carxofes del sud

El cultiu de la carxofa al sud de la Comunitat Valenciana va experimentar un fortíssim auge cap als anys 60 del s. XX, però l’impuls va durar poc, perquè molts agricultors es van traslladar a sectors més rendibles, com la construcció o els serveis. La crisi immobiliària va provocar la reactivació de molts camps i la recuperació de cultius com el de la carxofa, que, a més, es van vore afavorits per la recerca de productes agrícoles que representaren la identitat de la comarca. La carxofa va recuperar el protagonisme perdut i es va convertir, per mèrits propis, en el producte estrella del Baix Segura, una de les principals zones de producció de carxofa a tot Espanya.

Receptes d'arrossos Receptes valencianes