Arròs amb conill i caragols
Amb David Navarro
Ens visita el xef David Navarro, del restaurant Ginebre de Petrer i porta la recepta del plat estrela de la seua cuina i la seua comarca: arròs amb conill i caragols.
Necessitem:
Ingredients
- 500 g d’arròs
- 2 l d’aigua
- 2 l de caldo de carn
- 12 caragols cuits
- ½ conill
- 200 g de tomaca ratllada
- Pebre roig
- Safrà
- Pebre negre
- Anou moscada
- Clau
- Sal
Elaboració
- Sofregim bé el conill trossejat.
- Hi afegim una mica de pebre roig i la tomaca ratllada.
- Hi aboquem l’aigua i ho deixem coure durant 40 minuts.
- Hi incorporem el conill, el caldo i les espècies.
- Hi afegim els caragols, l’arròs i el safrà.
- Ho deixem coure durant 16 minuts.
Nutrició: caragols de terra
Es consideren mol·luscos i per a consumir-los cal porgar-los mitjançant dejuni perquè no amarguen, ja que conserven restes de fluids i d'aliments que cal depurar o eliminar. Tenen molt poques calories, molta aigua i en destaca el contingut de magnesi, ferro, i vitamina B3 o niacina. Per si algú té curiositat, la criança o cultiu en granja de caragols terrestres comestibles es diu helicicultura.