Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Arròs a la cubana

Fàcil
2 hores
4 persones

Qui no n'ha menjat mai?

Arròs a la cubana
18 d'abril 2023 - 19:59
  • 200 g d'arròs basmati
  • 400 ml d’aigua
  • 2 ous
  • 1 plàtan
  • Mantega
  • Mel 
  • Curri en pols 
  • La corfa d’una taronja 
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la salsa de tomaca: 

  • 2 tomaques
  • 50 g de sobrassada
  • 1 ceba dolça
  • 4 alls
  • 1 branca d'api
  • Bicarbonat sòdic
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Orenga seca
  • Aigua
  • Sal
  1. Fregim la corfa de taronja i hi agreguem l’arròs.
  2. Ho sofregim, hi aboquem l’aigua i ho deixem coure.
  3. Sofregim la ceba i l’api amb l’all i l’orenga.
  4. Ho salpebren, hi incorporem les tomaques.
  5. Hi afegim la sobrassada i el bicarbonat.
  6. Hi aboquem aigua i ho deixem coure.
  7. Ho retirem del foc i ho triturem.
  8. Fregim el plàtan amb mantega i una mica de curri i de mel.
  9. Servim l’arròs amb els ous, el plàtan i la salsa.

No, no és una recepta de Cuba

Encara que puga haver tingut inspiració en l’illa del Carib, l’arròs a la cubana no és una recepta cubana, sinó que el seu origen es troba a les illes Canàries. La denominació del plat procedeix de la pràctica cubana de banyar l'arròs blanc amb la salsa dels guisats que acompanya.

Es tracta d’una elaboració senzilla d'arròs blanc cuit i ous caiguts. Els ous se serveixen col·locats sobre monticles d'arròs. És habitual acompanyar-ho de salsa de tomaca i, tradicionalment, de plàtan madur fregit i alvocat.

Receptes d'arrossos Receptes fàcils

També et pot interessar