Arròs a la cubana
Qui no n'ha menjat mai?
Hui cuinem una recepta que tots hem menjat de menuts: arròs a la cubana. Un plat que als xiquets els encanta i que, a partir de hui, també agradarà als majors.
No oblideu els ingredients!
Ingredients
- 200 g d'arròs basmati
- 400 ml d’aigua
- 2 ous
- 1 plàtan
- Mantega
- Mel
- Curri en pols
- La corfa d’una taronja
- Oli OVE
- Sal
Per a la salsa de tomaca:
- 2 tomaques
- 50 g de sobrassada
- 1 ceba dolça
- 4 alls
- 1 branca d'api
- Bicarbonat sòdic
- Oli OVE
- Pebre negre
- Orenga seca
- Aigua
- Sal
Elaboració
- Fregim la corfa de taronja i hi agreguem l’arròs.
- Ho sofregim, hi aboquem l’aigua i ho deixem coure.
- Sofregim la ceba i l’api amb l’all i l’orenga.
- Ho salpebren, hi incorporem les tomaques.
- Hi afegim la sobrassada i el bicarbonat.
- Hi aboquem aigua i ho deixem coure.
- Ho retirem del foc i ho triturem.
- Fregim el plàtan amb mantega i una mica de curri i de mel.
- Servim l’arròs amb els ous, el plàtan i la salsa.
No, no és una recepta de Cuba
Encara que puga haver tingut inspiració en l’illa del Carib, l’arròs a la cubana no és una recepta cubana, sinó que el seu origen es troba a les illes Canàries. La denominació del plat procedeix de la pràctica cubana de banyar l'arròs blanc amb la salsa dels guisats que acompanya.
Es tracta d’una elaboració senzilla d'arròs blanc cuit i ous caiguts. Els ous se serveixen col·locats sobre monticles d'arròs. És habitual acompanyar-ho de salsa de tomaca i, tradicionalment, de plàtan madur fregit i alvocat.