Arròs a la cubana

Fàcil
2 hores
4 persones

Qui no n'ha menjat mai?

Arròs a la cubana
Arròs a la cubana
18 d'abril 2023 - 19:59

Hui cuinem una recepta que tots hem menjat de menuts: arròs a la cubana. Un plat que als xiquets els encanta i que, a partir de hui, també agradarà als majors.

No oblideu els ingredients!

  • 200 g d'arròs basmati
  • 400 ml d’aigua
  • 2 ous
  • 1 plàtan
  • Mantega
  • Mel 
  • Curri en pols 
  • La corfa d’una taronja 
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la salsa de tomaca: 

  • 2 tomaques
  • 50 g de sobrassada
  • 1 ceba dolça
  • 4 alls
  • 1 branca d'api
  • Bicarbonat sòdic
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Orenga seca
  • Aigua
  • Sal
  1. Fregim la corfa de taronja i hi agreguem l’arròs.
  2. Ho sofregim, hi aboquem l’aigua i ho deixem coure.
  3. Sofregim la ceba i l’api amb l’all i l’orenga.
  4. Ho salpebren, hi incorporem les tomaques.
  5. Hi afegim la sobrassada i el bicarbonat.
  6. Hi aboquem aigua i ho deixem coure.
  7. Ho retirem del foc i ho triturem.
  8. Fregim el plàtan amb mantega i una mica de curri i de mel.
  9. Servim l’arròs amb els ous, el plàtan i la salsa.

No, no és una recepta de Cuba

Encara que puga haver tingut inspiració en l’illa del Carib, l’arròs a la cubana no és una recepta cubana, sinó que el seu origen es troba a les illes Canàries. La denominació del plat procedeix de la pràctica cubana de banyar l'arròs blanc amb la salsa dels guisats que acompanya.

Es tracta d’una elaboració senzilla d'arròs blanc cuit i ous caiguts. Els ous se serveixen col·locats sobre monticles d'arròs. És habitual acompanyar-ho de salsa de tomaca i, tradicionalment, de plàtan madur fregit i alvocat.

També et pot interessar

stats