Arròs d'abadejo amb crosta d'allioli

Fàcil
2 hores
4 persones

Ja saps que estarà bo

Arròs d'abadejo amb crosta d'allioli
Arròs d'abadejo amb crosta d'allioli
16 de maig 2023 - 19:59

Hui cuinem un arròs d’abadejo amb crosta d’allioli, un d’aquestos plats que, només anomenant-lo, ja saps que estarà bo. Però compte amb l'allioli, ja que necessitem que tinga la textura justa per a poder-lo escampar per damunt. Ho intentem?

Abans, anotem els ingredients!

  • 400 g d’arròs bomba
  • 300 g d’abadejo dessalat
  • 800 ml de caldo de peix
  • 1 tomaca 
  • 1 cabeça d’alls
  • Pebre roig dolç
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal

Per a l’allioli:

  • 300 ml d’oli de gira-sol
  • 2 alls
  • 2 ous
  • Sal
  1. En una cassola de fang, daurem la cabeça d’alls i la reservem.
  2. Trossegem l’abadejo i el sofregim.
  3. Hi incorporem el pebre roig i la tomaca ratllada.
  4. Reservem l’abadejo, hi agreguem l’arròs, safrà i ho integrem tot.
  5. Hi aboquem el caldo, ho rectifiquem de sal, hi afegim l’abadejo, la cabeça d’alls i ho enfornem a 200 °C durant 30 minuts, aprox.
  6. Mentrestant, fem un allioli amb 2 alls, 2 ous, sal i l’oli de gira-sol.
  7. Al cap de 20 minuts de forn, traiem la cassola, hi escampem l’allioli i la tornem a enfornar uns minuts.

Nutrició: abadejo

Destaca per ser una excel·lent font de tres nutrients molt importants i que no sempre són fàcils de trobar en altres aliments de manera natural: vitamina D, seleni i omega-3. El seleni és imprescindible per a la integritat de les cèl·lules, perquè participa en la seua protecció davant dels agents que puguen oxidar-les i, per tant, destruir-les. Aquest mineral no abunda en molts aliments.

També et pot interessar

stats