Arròs d'abadejo amb crosta d'allioli
Ja saps que estarà bo
Hui cuinem un arròs d’abadejo amb crosta d’allioli, un d’aquestos plats que, només anomenant-lo, ja saps que estarà bo. Però compte amb l'allioli, ja que necessitem que tinga la textura justa per a poder-lo escampar per damunt. Ho intentem?
Abans, anotem els ingredients!
Ingredients
- 400 g d’arròs bomba
- 300 g d’abadejo dessalat
- 800 ml de caldo de peix
- 1 tomaca
- 1 cabeça d’alls
- Pebre roig dolç
- Safrà
- Oli OVE
- Sal
Per a l’allioli:
- 300 ml d’oli de gira-sol
- 2 alls
- 2 ous
- Sal
Elaboració
- En una cassola de fang, daurem la cabeça d’alls i la reservem.
- Trossegem l’abadejo i el sofregim.
- Hi incorporem el pebre roig i la tomaca ratllada.
- Reservem l’abadejo, hi agreguem l’arròs, safrà i ho integrem tot.
- Hi aboquem el caldo, ho rectifiquem de sal, hi afegim l’abadejo, la cabeça d’alls i ho enfornem a 200 °C durant 30 minuts, aprox.
- Mentrestant, fem un allioli amb 2 alls, 2 ous, sal i l’oli de gira-sol.
- Al cap de 20 minuts de forn, traiem la cassola, hi escampem l’allioli i la tornem a enfornar uns minuts.
Nutrició: abadejo
Destaca per ser una excel·lent font de tres nutrients molt importants i que no sempre són fàcils de trobar en altres aliments de manera natural: vitamina D, seleni i omega-3. El seleni és imprescindible per a la integritat de les cèl·lules, perquè participa en la seua protecció davant dels agents que puguen oxidar-les i, per tant, destruir-les. Aquest mineral no abunda en molts aliments.