Arròs estiuenc de conill
Recepta de camp
Vos proposem un plat que segur que vos resulta curiós. Es tracta d’un arròs estiuenc de conill, bajoques i albergines, però la seua peculiaritat és que no porta ni tomaca, ni sofregit, cosa poc habitual als nostres arrossos.
No s'oblideu dels ingredients!
Ingredients
- 1/2 conill
- 300 g d’arròs
- 100 g de bajoqueta plana
- 100 g de garrofó
- 8 albergines ‘mini’
- 1-2 creïlles
- Aigua
- Safrà
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Trossegem el conill, el salem, el sofregim i el reservem.
- Llevem el peduncle de les albergines i les talllem per la mitat.
- Les sofregim, en el mateix oli, i les reservem.
- Hi afegim les bajoques, el garrofó i les creïlles, i ho sofregim.
- Ho omplim d’aigua, i hi agreguem el conill i el safrà.
- Ho deixem coure durant 20 minuts, aprox., a foc baix.
- Ho rectifiquem de sal, i hi incorporem l’arròs i les albergines.
- Ho deixem coure durant 18 minuts, aprox.
- Apaguem el foc, ho tapem i ho servim ben reposat.
Per què és estiuenc?
Perquè aquest arròs, fins i tot amb la calor, es cuinava quasi cada dia en masies i casetes de camp de llauradors. Moltes vegades es treballava de sol a sol i este arròs es cuinava al migdia, però per a la nit se’n guardaven un parell de plats en l’armari, tapats. Diuen que aquest arròs, a la nit, sense haver de recalfar-lo, encara està boníssim, però no té res a veure amb quan ens el mengem acabat de fer.