Arròs estiuenc de conill

Fàcil
45 minuts
4 persones

Recepta de camp

Arròs estiuenc de conill
Arròs estiuenc de conill
19 de juny 2023 - 19:59

Vos proposem un plat que segur que vos resulta curiós. Es tracta d’un arròs estiuenc de conill, bajoques i albergines, però la seua peculiaritat és que no porta ni tomaca, ni sofregit, cosa poc habitual als nostres arrossos.

No s'oblideu dels ingredients!

  • 1/2 conill
  • 300 g d’arròs
  • 100 g de bajoqueta plana
  • 100 g de garrofó
  • 8 albergines ‘mini’
  • 1-2 creïlles
  • Aigua
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Trossegem el conill, el salem, el sofregim i el reservem.
  2. Llevem el peduncle de les albergines i les talllem per la mitat.
  3. Les sofregim, en el mateix oli, i les reservem.
  4. Hi afegim les bajoques, el garrofó i les creïlles, i ho sofregim.
  5. Ho omplim d’aigua, i hi agreguem el conill i el safrà.
  6. Ho deixem coure durant 20 minuts, aprox., a foc baix.
  7. Ho rectifiquem de sal, i hi incorporem l’arròs i les albergines.
  8. Ho deixem coure durant 18 minuts, aprox.
  9. Apaguem el foc, ho tapem i ho servim ben reposat.

Per què és estiuenc?

Perquè aquest arròs, fins i tot amb la calor, es cuinava quasi cada dia en masies i casetes de camp de llauradors. Moltes vegades es treballava de sol a sol i este arròs es cuinava al migdia, però per a la nit se’n guardaven un parell de plats en l’armari, tapats. Diuen que aquest arròs, a la nit, sense haver de recalfar-lo, encara està boníssim, però no té res a veure amb quan ens el mengem acabat de fer.

També et pot interessar

stats