Arròs amb fesols i naps

Fàcil
2:30 hores
4 persones

Ja va abellint un bon plat de cullera!

Arròs amb fesols i naps
Arròs amb fesols i naps
08 d'octubre 2022 - 23:59

Dinar de dia assenyalat, com un 9 d'octubre. De deixar l’olla feta, a falta de posar l’arròs i gaudir del matí amb la família, o eixir a fer-se el vermutet. El seu origen es remunta a segles enrere quan, a les festes dels pobles, cuinaven grans olles al carrer per a distribuir les racions entre tots els veïns, incloses les persones amb menys recursos. Així es garantia que estes famílies tingueren un plat calent en els dies grans i que pogueren gaudir de la festa. L'acció caritativa ha anat desapareixent, però esta pràctica es manté viva en molts pobles valencians, principalment els situats a les comarques de la Ribera, la Safor, la Marina o l'Horta Nord.

  • 320 g d'arròs 
  • 200 g de costella de porc
  • 3 ossos de corbet 
  • 2 cues de porc 
  • 1 maneta de porc 
  • 2 botifarres de ceba
  • 200 g de fesols 
  • 4 cards o penques
  • 3 napicols
  • 1 xirivia
  • Pebre roig dolç 
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Trossegem la carn i la rossegem bé.
  2. Hi agreguem els fesols, prèviament arremullats, i les verdures.
  3. Ho cobrim d’aigua i ho deixem coure durant 2 hores.
  4. Després d’1 hora de cocció, hi afegim els ossets de corbet.
  5. Al final, hi agreguem el safrà, l’arròs i les botifarres.
  6. Ho deixem coure durant 15 minuts més.

El napicol

El napicol és una hortalissa que està desapareixent, tant en l’ús com en el cultiu, per tant, cal recuperar-lo, sembrant i facilitant receptes i usos. En cuina s'empra de forma similar al nap, en guisats de verdures i especialment en olles, amb tota classe de llegums. També es pot menjar cru, ratllat o tallat en fines tires en una amanida.

També et pot interessar

stats