Arròs al forn amb faves i carxofes
Amb Àfrica Llopis
Visita La cuina de Morera la xef Àfrica Llopis, del restaurant Els Porxes de Xàtiva. La seua cuina està molt lligada al nostre territori i ho demostra fent un arròs al forn amb faves i carxofes.
Necessitem aquestos ingredients:
Ingredients
- 400 g d’arròs bomba
- 700 ml de caldo de pollastre
- 400 g de faves tendres pelades
- 800 g de carxofes
- 4 bracets d’ànec confitat
- 2 botifarres de ceba
- Un manoll d’alls tendres
- Oli OVE
- Safrà
- Pebre roig
- Sal
Elaboració
- Pelem, trossegem i rentem les verdures.
- Sofregim les verdures, tapades i a foc suau.
- En una cassola, barregem l’arròs amb oli, pebre roig i safrà.
- Incorporem les verdures i ho mesclem tot bé.
- Hi afegim el caldo i hi repartim l’ànec i les botifarres.
- Ho enfornem a 200 °C durant uns 40 minuts.
Una cuina de territori
La cuina d’Àfrica és un homenatge al territori, sense concessions al mestissatge, desenvolupant la gastronomia de la comarca de la Costera i fent bandera de productes com l’all tendre de Xàtiva, el formatge blanquet de la Llosa de Ranes, la mel del Genovés, els embotits i formatges de la comarca i, naturalment, l’arròs al forn de la Costera.