Arròs fumat de conill i caragols
Amb un toc especial
Cuinem una recepta que podríem catalogar com un clàssic, si no fora per un xicotet detall que la fa més interessant encara: un arròs fumat de conill i caragols. En aquest cas, l’arròs es fuma abans de cuinar-lo.
En primer lloc, vegem quins ingredients necessitem:
Ingredients
- 360 g d'arròs fumat
- Mig conill desossat
- 100 g de garrofó
- 100 g de bajoqueta
- 2 alls
- 1 llima
- Timó fresc
- Caldo de pollastre
Per als caragols:
- 1 kg de caragols ja escaldats
- 1 ceba
- 3 alls
- 2 tomaques
- 100 g de pernil a daus
- Aigua
- Llorer
- Timó fresc
- Pebre roig dolç
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Sofregim la ceba, els alls, el llorer, la tomaca i el pebre roig.
- Hi incorporem el pernil, el timó i els caragols i ho cobrim amb aigua.
- Ho deixem coure uns 20 minuts.
- Daurem bé el conill amb l’all i el timó.
- Hi incorporem l’arròs i el garrofó i hi afegim caldo de cocció dels caragols.
- Ho cuinem durant 18 minuts afegint-hi el caldo a tongades.
- Hi agreguem més salsa i la molla dels caragols.
- Servim la bajoqueta escaldada i, al centre, l’arròs.
- Ho acabem amb una mica de ratlladura de llima.
Nutrició: caragols de terra
Es consideren mol·luscos i per a consumir-los cal porgar-los mitjançant dejuni perquè no amarguen, ja que conserven restes de fluids i d'aliments que cal depurar o eliminar. Tenen molt poques calories, molta aigua i en destaca el contingut de magnesi, ferro, i vitamina B3 o niacina. Per si algú té curiositat, la criança o cultiu en granja de caragols terrestres comestibles es diu helicicultura.