Arròs fumat de conill i caragols

Fàcil
50 minuts
4 persones

Amb un toc especial

Arròs fumat de conill i caragols
Arròs fumat de conill i caragols
21 de novembre 2023 - 20:05

Cuinem una recepta que podríem catalogar com un clàssic, si no fora per un xicotet detall que la fa més interessant encara: un arròs fumat de conill i caragols. En aquest cas, l’arròs es fuma abans de cuinar-lo.

En primer lloc, vegem quins ingredients necessitem:

  • 360 g d'arròs fumat
  • Mig conill desossat
  • 100 g de garrofó 
  • 100 g de bajoqueta 
  • 2 alls
  • 1 llima 
  • Timó fresc 
  • Caldo de pollastre 

Per als caragols: 

  • 1 kg de caragols ja escaldats
  • 1 ceba
  • 3 alls
  • 2 tomaques
  • 100 g de pernil a daus
  • Aigua
  • Llorer 
  • Timó fresc 
  • Pebre roig dolç 
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim la ceba, els alls, el llorer, la tomaca i el pebre roig.
  2. Hi incorporem el pernil, el timó i els caragols i ho cobrim amb aigua.
  3. Ho deixem coure uns 20 minuts.
  4. Daurem bé el conill amb l’all i el timó.
  5. Hi incorporem l’arròs i el garrofó i hi afegim caldo de cocció dels caragols.
  6. Ho cuinem durant 18 minuts afegint-hi el caldo a tongades.
  7. Hi agreguem més salsa i la molla dels caragols.
  8. Servim la bajoqueta escaldada i, al centre, l’arròs.
  9. Ho acabem amb una mica de ratlladura de llima.

Nutrició: caragols de terra

Es consideren mol·luscos i per a consumir-los cal porgar-los mitjançant dejuni perquè no amarguen, ja que conserven restes de fluids i d'aliments que cal depurar o eliminar. Tenen molt poques calories, molta aigua i en destaca el contingut de magnesi, ferro, i vitamina B3 o niacina. Per si algú té curiositat, la criança o cultiu en granja de caragols terrestres comestibles es diu helicicultura.

També et pot interessar

stats