Directes
Ara en la televisió
SANTA MISSA

Arròs integral saltat amb verdures

Fàcil
2 hores
4 persones

Amb el millor de l'horta

Arròs integral saltat amb verdures
06 d'abril 2023 - 19:59
  • 400 g d'arròs integral 
  • 100 g de floricol 
  • 100 g de bajoqueta 
  • 100 g de pésols congelats
  • 50 g de tomaques cherry
  • 100 g de salsa de soja 
  • 50 g de crema de cacauet 
  • 10 escalunyes 
  • 3 alls
  • 1 carlota
  • 1 ceba tendra
  • Celiandre fresc
  • Vitet
  • Llorer
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Posem a remulla l’arròs durant un parell hores.
  2. Bollim l’arròs amb sal i llorer durant 25 minuts, aprox., segons el tipus d’arròs integral que gastem.
  3. Colem l’arròs i el reservem.
  4. Saltem la ceba i els allets, amb una miqueta de vitet.
  5. Hi afegim la carlota, la floricol, la bajoqueta i els pésols, i ho sofregim.
  6. Hi agreguem la salsa de soja i la crema de cacauet.
  7. Ho saltem tot bé i hi afegim l’arròs.
  8. Ho deixem coure durant uns minuts.
  9. Ho servim amb la ceba tendra, unes tomaquetes “cherry” i celiandre.

L'arròs integral

L’arròs integral s’ha de coure segons les indicacions del fabricant. No hi ha un estàndard d’entre 16-18 minuts com hi ha amb l’arròs refinat. Pensem que és un arròs amb la seua corfa i que la cocció serà prou més llarga que en un arròs refinat.

Recordem que l'arròs és un cereal sense gluteni i ric en hidrats de carboni complexos. Per tant, és una excel·lent font d'energia i pràcticament sense greix. Però si fem servir l'arròs integral, hem de saber que és més ric en vitamines B1, B6 i niacina, a més de fibra i sals minerals.

Receptes d'arrossos Receptes vegetarianes Receptes saludables

També et pot interessar