Arròs integral saltat amb verdures
Amb el millor de l'horta
Tenim unes hortes i una terra privilegiada, i és er això que hui aprofitem els productes inigualables que ens donen per a preparar un arròs integral saltat amb verdures. Una recepta vegetariana i molt fàcil de fer.
Pren nota!
Ingredients
- 400 g d'arròs integral
- 100 g de floricol
- 100 g de bajoqueta
- 100 g de pésols congelats
- 50 g de tomaques cherry
- 100 g de salsa de soja
- 50 g de crema de cacauet
- 10 escalunyes
- 3 alls
- 1 carlota
- 1 ceba tendra
- Celiandre fresc
- Vitet
- Llorer
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Posem a remulla l’arròs durant un parell hores.
- Bollim l’arròs amb sal i llorer durant 25 minuts, aprox., segons el tipus d’arròs integral que gastem.
- Colem l’arròs i el reservem.
- Saltem la ceba i els allets, amb una miqueta de vitet.
- Hi afegim la carlota, la floricol, la bajoqueta i els pésols, i ho sofregim.
- Hi agreguem la salsa de soja i la crema de cacauet.
- Ho saltem tot bé i hi afegim l’arròs.
- Ho deixem coure durant uns minuts.
- Ho servim amb la ceba tendra, unes tomaquetes “cherry” i celiandre.
L'arròs integral
L’arròs integral s’ha de coure segons les indicacions del fabricant. No hi ha un estàndard d’entre 16-18 minuts com hi ha amb l’arròs refinat. Pensem que és un arròs amb la seua corfa i que la cocció serà prou més llarga que en un arròs refinat.
Recordem que l'arròs és un cereal sense gluteni i ric en hidrats de carboni complexos. Per tant, és una excel·lent font d'energia i pràcticament sense greix. Però si fem servir l'arròs integral, hem de saber que és més ric en vitamines B1, B6 i niacina, a més de fibra i sals minerals.