Arròs amb iogurt de curri i llagostins
Toc oriental
Preparem una recepta amb toc oriental que segur que vos sorprendrà i la voldreu repetir. Es tracta d'un arròs basmati amb iogurt de curri i llagostins.
No oblideu els ingredients:
Ingredients
- 250 g d'arròs basmati
- 500 ml d’aigua
- 12 llagostins crus
- 100 g de pésols congelats
- 25 g de coco ratllat
- 3 alls
- Sèsam
Per a la salsa:
- 2 tomaques
- 1 iogurt grec
- Nata
- Curri en pols
- Julivert fresc
- Sal
Elaboració
- Rentem l’arròs, el sofregim, el coem i el reservem.
- Posem a coure els ingredients de la salsa.
- Ho rectifiquem de sal i hi afegim julivert picat.
- Saltem les cues dels llagostins.
- Hi afegim l’all i els pèsols i ho saltem tot.
- Servim l’arròs amb el saltat per damunt.
- Ho arruixem amb la salsa de iogurt.
- Ho empolvorem amb coco ratllat i sèsam.
L'arròs basmati
El basmati és un arròs molt aromàtic que utilitzem normalment com a acompanyament i al qual és recomanable aplicar-li un tractament diferent que a un arròs redó. Abans d’utilitzar-lo, és convenient rentar-lo bé amb aigua freda i, inclús, deixar-lo a remulla una estona. D’esta manera perdrà part del midó i ens eixirà més soltet.
El que haurem de tindre en compte és que, si el deixem a remulla, la cocció s’acurtarà i haurem de reduir la proporció d’aigua si el volguérem sec.