Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Arròs amb manetes de porc i cigrons

Fàcil
90 minuts
4 persones

Amb molt de "bombo"

Arròs amb manetes de porc i cigrons
21 de febrer 2024 - 13:25
  • 350 g d’arròs
  • 250 g de cigrons
  • 200 g de cansalada curada
  • 200 g de magre de porc
  • 2 manetes de porc
  • 1 orella de porc
  • 1 botifarra
  • 1 ceba
  • 1 branca d’api
  • 2 tomaques madures
  • 2 alls
  • Julivert fresc
  • Safrà
  • Sal
  1. En una olla ràpida, hi afegim les manetes.
  2. Hi afegim l’orella i la cansalada.
  3. Hi incorporem els cigrons.
  4. Hi afegim l’api i la ceba, hi aboquem l’aigua i tapem l’olla.
  5. Ho deixem coure durant 30 minuts i reservem el caldo.
  6. Retirem les carns i les tallem a trossos.
  7. En una paella, daurem el magre amb els alls.
  8. Hi incorporem la tomaca i ho sofregim bé.
  9. En una cassola, hi disposem l’arròs, els cigrons i el sofregit.
  10. Hi aboquem el doble de caldo que d’arròs.
  11. Hi afegim safrà i ho enfornem a 200 °C durant 40 minuts.

Nutrició: cigrons

Els cigrons són una font de proteïnes vegetals, ideals per a complementar una dieta vegetariana o vegana, contenen fibra i hidrats de carboni d'absorció lenta, pel que fan assaciar la fam. Tenen un alt contingut de ferro i baixa aportació calòrica, sent ideals per a esportistes. A més, tenen moltes vitamines. També es fa farina de cigrons, que destaca perquè és una farina sense gluten.

Receptes d'arrossos Receptes amb carn