Arròs amb manetes de porc i cigrons
Amb molt de "bombo"
Prepareu l'olla i el foc perquè cuinem un arròs amb manetes de porc i cigrons que és una meravella i a tots agradarà.
Preneu nota i a gaudir!
Ingredients
- 350 g d’arròs
- 250 g de cigrons
- 200 g de cansalada curada
- 200 g de magre de porc
- 2 manetes de porc
- 1 orella de porc
- 1 botifarra
- 1 ceba
- 1 branca d’api
- 2 tomaques madures
- 2 alls
- Julivert fresc
- Safrà
- Sal
Elaboració
- En una olla ràpida, hi afegim les manetes.
- Hi afegim l’orella i la cansalada.
- Hi incorporem els cigrons.
- Hi afegim l’api i la ceba, hi aboquem l’aigua i tapem l’olla.
- Ho deixem coure durant 30 minuts i reservem el caldo.
- Retirem les carns i les tallem a trossos.
- En una paella, daurem el magre amb els alls.
- Hi incorporem la tomaca i ho sofregim bé.
- En una cassola, hi disposem l’arròs, els cigrons i el sofregit.
- Hi aboquem el doble de caldo que d’arròs.
- Hi afegim safrà i ho enfornem a 200 °C durant 40 minuts.
Nutrició: cigrons
Els cigrons són una font de proteïnes vegetals, ideals per a complementar una dieta vegetariana o vegana, contenen fibra i hidrats de carboni d'absorció lenta, pel que fan assaciar la fam. Tenen un alt contingut de ferro i baixa aportació calòrica, sent ideals per a esportistes. A més, tenen moltes vitamines. També es fa farina de cigrons, que destaca perquè és una farina sense gluten.