Arròs melós de secret ibèric i poma
Un toc afruitat
Aquesta recepta és una creació culinària moderna que combina ingredients tradicionals i sabors contrastants per a aconseguir una experiència única. Fem un deliciós arròs melós de secret ibèric i poma.
Pren nota!
Ingredients
- 240 g d’arròs
- 450 g de secret de porc ibèric
- 250 ml de vi blanc
- 1 poma
- 1 l de caldo de verdures
- 1 ceba morada
- 2 alls
- 1 tomaca madura
- Anous
- Tomaques seques
- Safrà en infusió
- Pebre roig dolç
- Mantega
Elaboració
- Salpebrem el secret i el marquem.
- Hi afegim la ceba i l’all i ho daurem.
- Hi incorporem el pebre roig i la tomaca.
- Hi aboquem el vi blanc i ho deixem reduir.
- Fem una picada amb les anous i la tomaca seca.
- Ho aboquem al sofregit i hi incorporem el caldo.
- Hi afegim l’arròs i el deixem coure fins que estiga melós.
- Daurem la poma amb mantega.
- Servim l’arròs amb la poma per damunt.
El porc i la poma fan bona parella
L'ús de carn de porc ibèric i pomes en la cuina forma part de la tradició culinària espanyola. El porc ibèric és conegut per la seua carn saborosa i tendra, i forma part de la nostra gastronomia des de segles enrere. Les pomes rostides són un plat clàssic en moltes cultures, sovint associat a menjars reconfortants i sabors agredolços. És un exemple de com la creativitat culinària pot portar a la creació de plats únics i memorables que s'inspiren en ingredients tradicionals però amb un gir contemporani.